Bonus i Incentius. A què espera la direcció?

Tanquem el primer quadrimestre i encara no disposem de les bases dels bonus ni dels incentius comercials. A què espera la direcció?

No és admissible ni comprensible la demora injustificada en la publicació de les bases i, per tant, dels aspectes que regulen i fixen l’accés als premis i incentius, mentre mantenen l’exigència i la pressió comercial en el compliment dels reptes.

Instem a què es facin públiques al més aviat possible. Les regles de joc han d’estar al començament del partit i no a la conveniència de l’àrbitre de torn.

I reiterem el nostre requeriment a la direcció de la necessitat d’obrir un procés de negociació que reguli la retribució variable (bonus i incentius), dotant a aquests programes de les degudes garanties, seguretat jurídica, transparència, objectivitat i criteris comprensibles, així com d’un esperit motivador i estimulador de la cooperació entre els equips, premiant la dedicació i els resultats obtinguts en l’exercici de la nostra activitat.

NPS, un altre ajust més per deixar-nos sense bonus?

A l’espera que es presentin oficialment les bases, alguns ja estan comentant extraoficialment alguns dels requisits pel cobrament d’aquests. Com a novetat, negativa,  i pendent d’aprovació, estaria la no percepció del bonus ni d’incentius per aquelles oficines/DAN/DC/DT si el NPS és < 40.

En paraules del CEO, un dels objectius d’enguany és “(…) acabar aconseguint el nivell de qualitat que hem de donar als nostres clients que lògicament es veu afectada durant un període d’integració(…)”. I la idea que han tingut per a motivar-nos a aconseguir-ho és de manera coercitiva. A la desmesurada pressió comercial que patim en el nostre dia a dia, se’ns torna a pressionar traslladant-nos tota la responsabilitat d’un presumpte mal servei vinculat totalment a un model d’atenció i un procés de digitalització promocionat per la direcció.

El NPS és un indicador que informa si un client recomanaria CaixaBank a un amic o familiar sobre la base de la seva experiència en una recent visita a l’oficina (qualsevol oficina), contacte amb el gestor, experiència amb el caixer, CaixaBankNow o amb el Contact Center, i que pren com a bones les respostes valorades pel client (en una escala del 0 al 10) amb un 10 o un 9, penalitzant les inferiors a 7.

És totalment inacceptable que respostes com les anteriors ens perjudiquin negativament fins al punt de no tenir accés als bonus ni als incentius, i més quan estem duen a terme la nostra feina, gestionant i atenent els clients tal com se’ns indica de manera institucional i suportant les batzegades de decisions organitzatives imposades pels responsables de negoci, que en moltes ocasions no entenem ni compartim.

Des de la UGT instem a la direcció a que no inclogui en les bases l’ajust previst, que s’escoltin la plantilla i al fet que usin correctament l’indicador NPS per predir el creixement real de l’entitat i aprofitar al màxim la informació obtinguda, analitzant què s’està fent bé, què hem de canviar i què hem de deixar de fer.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.