28J: Que les Úniques Desigualtats Siguin les que et Fan Ser Tu!

Amb la setmana de l'orgull celebrem allò conquerit i reivindiquem que queda molt per aconseguir

Des de la UGT reiterem que entre les nostres principals reivindicacions com a sindicat està lluitar “contra la discriminació en els centres de treball” i acabar amb situacions inacceptables en una democràcia, com que les persones trans, en moltes ocasions, “no tinguin cap possibilitat d’accedir a un lloc de treball”.

Per això, animem a tota la plantilla de CaixaBank a acudir a les mobilitzacions convocades en la setmana de l’orgull, ja que són més necessàries que mai, ja que les persones LGTBI i, especialment, les persones trans, continuen patint múltiples formes de discriminació i violència.

Els drets del col·lectiu LGTBI continuen sent un deute històric de la nostra societat

Desde la UGT exigim que s’aprovi la llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets LGTBI.

Amb aquesta llei s’espera superar la invisibilitat, estigmatització i falta de reconeixement dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals transsexuals i intersexuals (LGTBI) i situar a l’Estat Espanyol a l’avantguarda d’Europa en la defensa dels seus drets. Necessitem un avanç legislatiu dels drets del col·lectiu LGTBI, a l’altura de l’aprovació del matrimoni igualitari fa 15 anys.

La UGT reitera el seu compromís amb la diversitat sexual, familiar i de gènere, així com amb les persones LGTBI.

La nostra organització sindical, conseqüentment, continuarà treballant de manera activa en favor dels drets d’aquestes persones, acabant amb qualsevol mena de discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat / expressió de gènere i apostant per la igualtat de totes les persones.

Per aquest motiu la UGT participa en la Mesa Social per a promoure un pacte d’estat contra els Discursos i Delictes d’Odi.

El pacte, que es reunirà periòdicament, ha acordat constituir una taula promotora, en la qual participarà la UGT, i tindrà com a finalitat elaborar un document amb totes les consideracions i observacions que constitueixin la base del futur pacte d’estat. Per la seva part, la UGT ha demanat que es consideri l’àmbit laboral, amb xifres de discriminació molt greus, com un element central del futur pacte d’Estat, en entendre que sense igualtat en l’ocupació no s’aconseguirà la plena igualtat social i que els discursos d’odi constitueixen un element central de la discriminació en l’ocupació, provocant que, segons xifres del sindicat, el 80% de les persones LGTBI no vulguin fer-se visibles a la feina i que el 40% de les persones trans consultades per l’organització, denunciïn haver estat rebutjades en processos selectius.

Així mateix,  la UGT ha reclamat a les institucions presents,la Direcció General de Diversitat Sexual i la Direcció General d’Igualtat de Tracte i Diversitat Ètnic Racial dependents del Ministeri d’Igualtat, i l’oficina de delictes d’odi del Ministeri de l’Interior, que a més d’acompanyar aquesta iniciativa social, els protagonistes de la qual són les entitats convocants i les que s’han adherit, posin recursos i mitjans perquè aquest pacte sigui una realitat en el menor espai de temps possible.

Des d’UGT hem elaborat un informe amb la col·laboració de FELGTB ( Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals) basat en diferents estudis rellevants, basats en prospeccions i sondejos, enquestes i qüestionaris, que demostren que en el món del treball es produeix discriminació laboral cap a les persones LGTBI.

Des de la UGT reivindiquem que les Úniques Desigualtats Siguin les que et Fan Ser Tu!

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.