8 de Març: Pel Dret a la Igualtat Efectiva

A la UGT CaixaBank lluitem pel Dret a la Igualtat Efectiva i creiem fermament que en la lluita feminista, la il·lusió i la reivindicació van agafats de la mà.

La Il·lusió de les dones treballadores en aquesta jornada és que homes i dones siguem iguals i lliures per a cooperar en la construcció d’un món més humà i més fraternal. No és d’estranyar, per tant, que cada vegada més homes abracin conscientment aquesta idea.

En 2022 la reivindicació per la igualtat d’homes i dones en el treball, que està en el rerefons d’aquesta celebració, ens compromet amb la llibertat de la humanitat i de les generacions futures i amb les conquestes socials de l’ésser humà: educació, sanitat, serveis socials, etc.

La reinvindicació feminista no cessa perquè queda molt per fer fins que la igualtat real, social i laboral, sigui un fet indiscutible i no es qüestioni la seva pràctica.

Sense la igualtat com a base, qüestions fonamentals, com la llibertat de les persones, es posaran en dubte. Una societat construïda per a la Igualtat, amb dones i homes lluitant junts per aquest ideal, serà una societat lliure i capaç de donar solucions democràtiques als problemes dels individus.

Avui és un dia per a festejar que més de la meitat de la plantilla que compon CaixaBank està formada per dones, però també per a reivindicar que nosaltres continuem patint desigualtat i penalització per la nostra condició.

La normativa laboral prohibeix qualsevol discriminació, la qual cosa ha estat una gran conquesta, però hi ha aspectes de la gestió de persones que s’escapen a aquestes normes i que perpetuen les desigualtats visibles en el sostre de cristall i en el fet que les mesures de conciliació siguin encara sol·licitades majoritàriament només per dones.

  • Procediments de trasllats.
  • Registre horari objectiu sense prolongacions sistemàtiques de jornada i amb respecte al dret de desconnexió digital.
  • Mètode just, transparent i pactat de retribució variable.
  • Fluïdesa en mesures de conciliació de la vida familiar i laboral.
  • Avaluació de riscos Psicosocials.
  • I, per sobre de tot, que se’ns tracti a homes i dones com a persones el treball de les quals es respecta i valora, permetent que s’exerceixi amb autonomia i garanties.

La UNIÓ GENERAL DE TREBALLADORES I TREBALLADORS de CAIXABANK, té un ferm compromís amb les dones que formem part de l’essència d’aquesta Entitat. Som homes i dones junts, compromesos pel Dret a la Igualtat Efectiva.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.