Amb la UGT avancem tots els treballadors del Sector Financer

Amb la UGT avancem tots els treballadors i treballadores del Sector Financer: a Espanya, a Europa i en el Món

El Sindicat presenta la seva candidatura a presidir UNIMED, organisme sindical europeu integrat a UNI-Europa. L’objectiu és aportar l’experiència, coneixement i capacitat d’acció de la Unió General de Treballadors i Treballadores en l’àmbit del sector financer i dels seus professionals.

L’organització sindical internacional UNI GLOBAL UNION es va constituir a Nyon (Suïssa). És un sindicat que representa a més de 20 milions de treballadors del Sector Serveis a tot el món, també als professionals del sector financer.

UNI-Europa és la seva secció europea i UNIMED, la que agrupa els països del Mediterrani.

Des de la UGT entenem que això suposa un reconeixement a la tasca de la nostra Organització en el Sector Serveis i, especialment, en el Sector Financer , ja que UNIMED-Finances té un dilatat recorregut en defensa dels drets i condicions de treball dels professionals europeus de la banca al màxim nivell i davant les més importants institucions de la Unió Europea, especialment en assumptes relatius al diàleg social i, de manera general, a la reivindicació contínua de millores en les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores.

La UGT ha sabut traslladar a tots els fòrums internacionals la complexa situació del sector financer espanyol.

La UGT ha sabut traslladar a tots els fòrums internacionals la complexa situació del sector financer espanyol, denunciant realitats, plantejant propostes i buscant solucions en diferents àmbits, dels que destaquen:

La pressió creixent per part de les entitats cap als treballadors i treballadores amb els objectius i altres tasques comercials,a més de la pèrdua de qualitat del treball en créixer el nombre de clients a atendre per empleat/da.

♦ La problemàtica de la normativa MIFID, que deixa com a últim responsable a l’empleat de diferents situacions que li venen sobrevingudes, així com l’excés de formació derivat de l’esmentada norma.

L’exclusió financera de diferents zones i poblacions, especialment d’àmbit rural, problema creixent a l’estat espanyol.

Els plans de pensions dels professionals de la Banca, cada vegeda més reduïts per l’elevada inflació i l’escasa aportació de part de les entitats en general.

L’enorme pèrdua de poder adquisitiu dels empleats/des de Banca en els últims 20 anys. Aquí vam aconseguir, a través d’un pacte sectorial, l’increment d’un 4,5%, que moltes entitats han decidit compensar i absorbir.

Empreses l’activitat del qual és bancària o financera però no estan integrades en associacions empresarials del sector financer (consultores, auditores, oficines i despatxos…), per tant s’estan aplicant aquests convenis, els quals són inferiors al de banca.

♦ Polítiques de suposades iniciatives socials i préstecs a empleats de banca que lluny de buscar el benefici dels treballadors i les treballadores,pretendre fer negoci amb els seus interessos i treure rèdit per a l’empresa.

En opinió de la UGT, i de la nostra candidatura, les organitzacions sindicals hem de reforçar la nostra unió en l’àmbit europeu i global, a través d’una acció sindical conjunta que posi l’ènfasi en les principals institucions europees, perquè són elles les que tenen la capacitat de legislar i regular per acabar amb determinades pràctiques empresarials que laminen, cada dia, el benestar dels treballadors i les treballadores, com les que acabem d’esmentar.

És el moment de consolidar la nostra unió sindical europea i projectar la capacitat i experiència de la UGT en la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores europeus.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.