Demanda Retribució Variable

CaixaBank Som Tots!

DEMANDA RETRIBUCIÓ VARIABLE ADHERITS A L'ERO. CAIXABANK SOM… ¿TOTS?

Anem observant des de la integració de les dues entitats, que hi ha sindicats que lluitem pel conjunt dels empleats i empleades (i la totalitat dels seus drets) i altres únicament miren pels seus interessos.

Ahir vam resoldre el conflicte de l’adequació progressiva que dinamitava els acords de juliol. Avui un altre exemple l’hem vist en el desistiment de la demanda i en l’acord assolit en l’Audiència per alguns d’aquests sindicats que representen menys del 5%, i estalviant-l’hi a CaixaBank el pagament d’incentius i bonus de 2022 de les persones que marxen amb l’ERO. Només han recollit en l’acord amb l’empresa l’abonament de la part variable als adherits a l’ERO que  van marxar el passat 1 de novembre de 2021.

L’empresa ha considerat abonar la part del variable als empleats procedents de Bankia i el bonus per als empleats procedents de CaixaBank, però… què passa amb els empleats i empleades de tots dos orígens que surtin en el present 2022? No tenen el mateix dret a cobrar encara que sigui la part proporcional al temps transcorregut d’enguany? I que passa amb els incentius aconseguits, amb tant d’esforç, pressions i penúria en els anys 2021 i 2022 per als empleats procedents de CaixaBank (que ja som tots), import que sabem que té un pes fonamental sobre el total teòric a cobrar.

UGT, CCOO y SECB NO ENS HEM ADHERIT A L'ACORD PERQUÈ: 

En comissió de seguiment havíem aconseguit garantir el pagament d’incentius (per primera vegada) i el bonus de 2021, com a mínim a les persones que sortien l’1 de gener de 2022, i continuàvem reclamant la part proporcional per a les persones que estan sortint en les finestres interaunals. Amb arguments i una base jurídica de pes. Per això, ens vam adherir a aquesta demanda i estàvem disposats a arribar a judici. Però aquest acord ho ha impedit, exclou expressament totes dues possibilitats de cobrament i només salva la prima de les sortides d’1 de novembre de 2021. Deixant fora uns incentius que sens dubte la direcció repartirà, però no entre els qui els han guanyat ni els qui s’ho guanyin durant 2022 (i parlem de molts diners).

Per què poden obtenir un acord aquests sindicats sense els majoritaris? Perquè prèviament han interposat una demanda que han resolt amb acord en l’Audiència en un altre intent de limitar la capacitat d’acció de la majoria de la plantilla en benefici de la direcció.

La UGT, CCOO i SECB continuem treballant per a i pels interessos del conjunt de la plantilla. I no desistirem de la nostra reivindicació des de la comissió de seguiment.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.