Inspecció Requereix Mecanismes que puguin incloure mesures sancionadores als Dans

Riscos Psicosocials, de nou en Inspecció de Treball.

Dijous passat va tenir lloc una vista en la Inspecció de Treball de València, en la qual vam ser citats els sindicats membres del Comitè de Seguretat i Salut i l’entitat.

CaixaBank serà requerida a modificar i millorar aspectes de control que permetin reduir els significatius factors de riscos psicosocials detectats en l’enquesta realitzada a la plantilla el mes de setembre, ja que a tall d’exemple, el 87% d’empleats de la xarxa comercial van manifestar patir una càrrega de treball totalment inassumible.

Malgrat que CaixaBank  ha comunicat recentment als sindicats les primeres mesures que puguin començar a aplicar-se encaminades a disminuir l’elevat risc psicosocial al qual estem sotmesos, continua existint una desmesurada pressió comercial exercida per alguns DANs i comandaments intermedis.

Per tant CaixaBank Serà Requerida Formalment a:

  • Establir mecanismes de control que puguin incloure mesures sancionadores i disciplinàries efectives davant l’incompliment per part dels DANs dels pactes i normatives.
  • Implantar mesures que garanteixin la plena objectivitat i imparcialitat en les avaluacions per competències perquè malauradament s’han utilitzant en massa ocasions com a mesura coercitiva de sortides de carrera, amenaces de trasllats, etc., distorsionant d’aquesta manera l’esperit de desenvolupament professional amb el qual van ser pactades i creades.

Des de la UGT venim demandant l’adopció de mesures que posin fre a la sobrecàrrega de treball, pressió comercial i que fomentin una recuperació del clima laboral, per la qual cosa celebrem que des d’Inspecció de Treball es realitzin aquests requeriments a CaixaBank.

Saps el que és l'Assetjament o Mobbing psicològic de Gestió?

L'assetjament psicològic de gestió o de direcció és una forma d'assetjament laboral que també forma part de l'estratègia de l'empresa per a incrementar la productivitat d'un equip. De debò que CaixaBank necessita que els superiors considerin les amenaces i la por com a bones estratègies de direcció per tenir els treballadors submisos i que compleixin amb la producció?

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.