La UGT és la teva Veu a la Junta General d’Accionistes de CaixaBank

A la UGT no estem d'acord en que els èxits s'aconsegueixin a costa del patiment de la plantilla i a costa de persistir en la degradació del clima laboral

Com molt bé ha dit el Conseller Delegat, hem aconseguit tancar amb èxit l’exercici 2022 en termes de lideratge, fortalesa financera i amb uns beneficis novament extraordinaris.

Poden pensar que hauríem d’alegrar-nos de la bona marxa de l’entitat, i ens n’alegrem d’això, però no podem estar d’acord que aquests èxits s’aconsegueixin a costa del patiment de la plantilla i a costa de persistir en la degradació del clima laboral.

La plantilla està exhausta i continua patint uns nivells de pressió comercial i de sobrecàrrega de treball del tot inassumibles, com així ho reflecteix tant l’avaluació de riscos psicosocials, com l’última enquesta de clima laboral. S’ha tornat a posar de manifest una realitat que des de la UGT venim denunciat des de fa anys: la desafectació de la direcció envers la plantilla.

Com a resultat: el nivell més baix registrat històricament en la percepció de pertinença a l’entitat.

De mantenir-se aquesta situació, estan posant en risc, no sols els nivells actuals de rendibilitat, sinó la pròpia sostenibilitat del negoci, en el qual les persones, clients i empleats, que no se’ns oblidi, continuem sent imprescindibles.

Les i els professionals de CaixaBank volem atendre bé a les persones, als nostres clients, i no ser un mer instrument de col·locació de productes.

Els nostres clients estan saturats del basar oriental en el qual ens hem convertit durant el període de baixos tipus d’interès. Compte amb continuar estrenyent l’accelerador en aquest sentit. Que l’avarícia no trenqui el sac. Des de la UGT ja els hem avisat en altres ocasions: si no som capaços de prestar uns serveis que s’han convertit en imprescindibles per a la societat, serà el sector públic qui es veurà obligat a buscar alternatives.

Les lloances que vostès dediquen a la plantilla sobre la implicació, sacrifici, esforç i treball desenvolupat, es queden en meres paraules buides al no veure’s corroborades pels seus actes. Els professionals de CaixaBank volem continuar treballant pensant que l’empresa cuida i vetlla per nosaltres. Una plantilla que, malgrat les dificultats, ho hem donat tot, i ens hem mantingut fidels a un servei financer de qualitat que volem continuar donant.

Senyores i Senyors del Consell, està a les seves mans.

Intervenció Completa d'Iván Arguelles, Secretari d'Acció Sindical de la UGT Caixabank a la JGA 2023

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.