La UGT Proposem a l’Empresa el Desenvolupament d’un Pla de Prevenció d’Addiccions

S'han d'incorporar mesures que serveixin per ajudar i acompanyar als empleats i empleades en el tractament de la seva malaltia.

Des de la UGT vam proposar a l’empresa,el passat dia 21 de juliol en el Comitè de Seguretat i Salut Laboral,l’inici d’una negociació consensuada per ala creació d’un protocol que estableixi la prevenció de les addiccions en el treball.

Aquest protocol ha d’incorporar mesures que serveixin, tant per a ajudar i acompanyar als empleats en el tractament de la seva malaltia, com per a l’adaptació del lloc de treball en el transcurs de la seva recuperació, i no es quedin en mesures coercitives i noves normes per a poder iniciar expedients sancionadors.

En una empresa com CaixaBank, en l’àmbit actual de la prevenció de la salut, és necessari i imprescindible la creació d’un protocol que serveixi de guia i orientació per a afrontar el problema i tractar tots i cadascun dels casos que necessitin ajuda pel tractament i curació de la persona treballadora, sense oblidar la voluntarietat i absoluta confidencialitat requerida.

Bad addiction

Prevenint les addiccions, podrem reduir molts accidents laborals tant en centres de treball, com “in itinere” i “in mission”, objectiu principal de la prevenció de riscos.

L’addicció a substàncies com l’alcohol, el tabac, les benzodiazepines o altres medicaments, així com altre tipus d’addiccions com la ludopatia o la coneguda addicció al treball, poden provocar estrès, ansietat, irritabilitat, dificultats per agafar el son i una llarga llista de problemes físics derivats dels anteriors.

Tot això, a més d’anar minvant la salut física i mental del treballador, crea un entorn difícil que repercuteix d’una manera directa tant en el rendiment del mateix treballador com en el seu equip de treball

.

El servei de vigilància de la salut, actualment contractat en l’empresa Quironprevencíón, així com el Servei de Prevenció Mancomunat del Grup CaixaBank, haurien de ser claus per a l’assessorament preventiu i mèdic.

Tots dos han de col·laborar en qualsevol possible ajuda que necessitin els treballadors, ja sigui en l’àmbit assistencial com en l’adaptació del lloc de treball mentre persisteixi la qüestió.

Des de la UGT Caixabank compartim la idea de l’OMS  l’OIT sobre la necessitat “d’actuar enfront del problema, implantant en les empreses plans de prevenció que han de respectar la dignitat de la persona treballadora, garantir la total confidencialitat i, a més, protegir la seguretat en l’ocupació i els ingressos de la persona treballadora durant el període de tractament, igual que ocorre amb la resta dels problemes de salut”, sense oblidar que ha de respectar-se en tot moment la voluntarietat de la persona treballadora.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.