La UGT Reivindica la Jornada Setmanal de 32 Hores

La Jornada Setmanal de 32 hores és clau per fer front a l'Automatització en el Treball.

Malgrat que la majoria de la població opini que l’automatització generarà més desocupació que nous llocs de treball – i que continuen publicant-se estudis que confirmen tal percepció – des de la UGT considerem que no s’està utilitzant aquesta tendència per a exigir una reducció de la jornada de treball.

Segons un estudi de finals de 2021 del Centre de Recerques Sociològiques, un 54% de la població espanyola considerava que la robòtica i el programari intel·ligent donaran lloc a un augment de l’atur en la dècada vinent. Percepció confirmada per altres recerques com la de la Fundació COTEC que assenyala que un 70% de la població considera que els actuals llocs de treball serien substituïts per màquines en els pròxims 15 anys.

Les persones treballadores assisteixen a un desembarcament massiu de tecnologies que realitzen cada vegada més tasques rutinàries i complexes,

una tendència que molts organismes venen quantificant des de fa anys, i que UGT va recopilar en el seu estudi “Impacte de l’automatització en l’ocupació a Espanya”.

Unes anàlisis que han estat sistemàticament reafirmats amb estudis posteriors, com els del Parlament Europeu, el Fòrum Econòmic Mundial o la Universitat de Lausana que confirmen que l’automatització de l’ocupació generarà una fortíssima dislocació dels mercats de treball, generant desocupació a curt termini i un enorme augment de la precarietat laboral.

Reduir el temps de treball generaria major productivitat, avanços en la igualtat de gènere i millores en la salut i qualitat de vida de les persones treballadores.

Des de la UGT mantenim que, a més dels imprescindibles plans de requalificació professional que hauran de desplegar-se entre tota la nostra força de treball per fer front a aquest desafiament, aquest generalitzat procés d’automatització haurà de revertir en una inajornable reducció de la jornada de treball fins a les 32 hora setmanals.

Aquesta reivindicació ofereix una solució a un món en el qual la productivitat s’incrementa a conseqüència dels processos d’automatització i digitalització. A més, es presenta també com a solució a l’elevada taxa de desocupació estructural que mantenim, molt per damunt en sèrie històrica, de la mitjana europea.

Per tot això, la UGT insisteix que la reducció de la jornada laboral es configura com una proposta clau per a fer front als processos de robotización, digitalització i automatització del treball, proporcionant una major productivitat, avanços en la igualtat de gènere i una millor salut i qualitat de vida de les persones treballadores.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.