Retribució Flexible: Nova promoció en la contractació de l’Assegurança Mèdica

Fins al 19 de juny, si contractes a través de Compensa+ (Retribució Flexible) algun producte d'Assegurança Mèdica, els beneficiaris no tindran carències ni preexistències, ni serà necessari superar un qüestionari de salut.

També si trasllades a Compensa+ una pòlissa vigent d’Adeslas et pots beneficiar de l’eliminació de carències o preexistències si aquestes estiguessin vigents.

Recorda que si no has mostrat interès anteriorment, el dia abans d’accedir a la plataforma, com a màxim, hauràs de manifestar-ho al Meu Portal > Compensació > Pla de Retribució Flexible.

La retribució flexible, fruit de l’acord assolit durant la negociació de l’ERO 2019 per la UGT i la Unió Sindical CaixaBank, ens permet destinar, de manera voluntària, part del nostre salari dinerari a productes i serveis (assegurança mèdica, guarderies, transport, estalvi, idiomes o compra d’accions), beneficiant-nos de deduccions o exempcions fiscals que augmenten el nostre salari disponible. 

Rebre part del nostre sou en forma de retribució en espècie o flexible no afecta negativament al càlcul de prestacions de la seguretat social, desocupació, liquidació o jubilació, ja que aquests conceptes formen part de la base de cotització, ni tampoc afecta a l’import corresponent a l’aportació al pla de pensions, al solem ni a la capacitat d’endeutament.

L’adhesió al Pla de Retribució Flexible es concep per períodes anuals (de l’1 de juliol d’un any al 30 de juny del següent), prorrogant-se per anys naturals.

No obstant això, és necessari signar l’annex al contracte, per a manifestar la teva conformitat al nou període anual del pla. El passat dia 23 de maig es va obrir el termini per fer-ho, t’ho expliquem:

Aquests productes tenen naturalesa de “renovables” a Compensa+. Si bé, en tenir caràcter de permanència, el propi Compensa+ té previst un procés tàcit de renovació.

Les opcions per a tramitar la renovació són les següents:.

a) Renovació tàcita:

Si prefereixes aquest procés, els passos a seguir són els següents:

Deixar transcórrer el període de renovació administrativa establert enguany entre el 23 de maig i el 19 de juny.

Transcorreguts aquests dies, hauràs d’accedir a Compensa+ i signar l’annex al contracte, per a manifestar la teva conformitat al nou període anual del pla.

b) Gestionar administrativament la renovació

Si optes per aquesta via, hauràs d’accedir a Compensa+ i en la pantalla inicial prémer a “Iniciar renovació”. A continuació, tindràs les següents possibilitats:

 1. “Donar de baixa aquest producte”: en clicar en aquesta opció el producte es donarà de baixa amb efectes del 30 de juny. A partir d’aquesta data, cap dels beneficiaris estarà cobert per la pòlissa sanitària.
 2. “Modificar modalitat o beneficiaris”: en aquest cas podràs modificar les característiques de la teva anterior contractació. Podràs canviar la modalitat de cobertura, passant de “Modalitat Completa” a “Modalitat Extra” o al revés, i afegir o donar de baixa beneficiaris.

Posteriorment sempre hauràs de completar la contractació i signar l’annex al contracte perquè es recullin els canvis realitzats.

 1. “Renovar aquest producte”: en aquest cas el producte es renova tal com el tenies contractat fins a aquest moment, i encara que es mantinguin les característiques, hauras també de completar la contractació i signar l’annex per a manifestar la teva conformitat al nou període anual del pla.

Per a menors de 3 anys.

Data límit per a altes o canvis el dia 7 de cada mes.

Pot demanar-lo tant el pare com la mare, independentment de qui tingui assignades les ajudes.

 

RENOVACIÓ: Ha de contractar-se de nou. Si ha d’anar a la guarderia el mes de juliol hauria de fer-se ja. Si a partir de setembre també ha de seguir en la guarderia pots posar l’import teòric segons les tarifes actuals i si canvia alguna cosa ja el modificaràs.

¿Com fer-ho?

 • Una vegada dins del “Compensa” marca “Guarderia” / Marques la casella de “NO” i “Següent”.
 • Poses el nom de la guarderia en la casella de “Buscar” i la selecciones.
 • Emplenes els camps amb els imports de cada mes. Per exemple: al juliol 200, agost 0 i a partir de setembre 200 (o 250 si tens previst ampliar horaris). Recorda que el menjador sempre va a part, no pots incloure’l dins d’aquest import.
 • Marques “Afegir a la Cistella”, després la casella de “He llegit i accepto…” i cliques en “Finalitzar contractació”. Marques la casella de “He llegit i accepto…”, verifica que el mòbil que tens marcat sigui correcte, “Sol·licitar PIN” perquè t’ho enviïn al mòbil, surt un avís de seguretat i fem “Acceptar”, introdueixes el PIN rebut i cliques “Signar annex”.
 • Per a ús personal i transport entre el teu domicili i el centre de treball.
 • Data límit per altes o canvis el dia 7 de cada mes.

RENOVACIÓ: Ha de contractar-se de nou.

 • Unit linked amb màxim d’aportació de 10.000€ a l’any
 • Data límit per altes o canvis el dia 19 de cada mes.

RENOVACIÓ: Ha de contractar-se de nou.

 • Per a evitar que et descomptin l’IRPF de l’import anual màxim de 1.690€ que continuem tenint d’ajuda d’idiomes.
 • Abans de contractar-ho hauràs d’indicar que vols rebre aquesta ajuda pel Compensa.
 • Data límit per a noves altes: el dia 7 del mes anterior a l’inici del curs.

 RENOVACIÓ: Ha de contractar-se de nou.

 • Compra d’acciones CaixaBank.
 • Podem realitzar la contractació fins al 19 de gener.
 • La compra efectiva es fa només una vegada a l’any, l’últim dia hàbil de febrer, i al preu que hi hagi aquest dia.
 • Per a tenir avantatges fiscals hauràs de conservar-les durant 3 anys.

RENOVACIÓ: Ha de contractar-se de nou.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.