Abonament d’Incentius: On és la Piloteta?

Hem tornat a veure com amb les targetes d'incentius la plantilla torna a tenir un motiu més de desil·lusió, cabreig i pèrdua de confiança en la nostra entitat.

Són moltes les reclamacions d’empleats que no han cobrat totalment o parcialment els incentius, i en la majoria dels casos sense cap mena de comunicació de part l’entitat. Aquesta manera d’actuar és una falta de respecte professional i personal a la plantilla i es mostra clarament l’opacitat en els criteris d’assignació d’incentius. 

Una de les excuses que argumenta l’empresa per a no pagar és la suposada venda combinada d’assegurances o productes wivai amb operacions d’actiu, tipificant-la de mala praxi.

Però ens trobem amb la següent problemàtica:

  • Alguns comandaments comercials de les Direccions Territorials exigeixen als seus empleats per a l’aprovació de qualsevol operació d’actiu, que vinguin “acompanyades” d’una o més contractacions estratègiques, com les assegurances o productes Wivai.
  • També insten a abaixar el preu de les operacions amb la contractació d’aquests tipus de productes.
  • Si una hipoteca no duu “vinculada” l’assegurança de cotxe, puja automàticament un 0,25% el preu de l’operació.
  • Això figura en el pacte de bonificació aprovat? Això no és venda vinculada? Ho assumeix el DAN de torn o el DC? O ,per contra, és un sistema pervers en el qual paguen sempre els mateixos…
Des de la  UGT exigim la negociació d’un sistema de retribució variable, transparent i motivador.

Proposem que en totes les reunions comercials de part de DC, DANs amb directors d’oficina, assisteixin responsables de Control de Negoci per tractar d’eliminar la bretxa entre la branca comercial i normativa de l’entitat i dotar d’una visió global i seguretat operativa per evitar situacions no desitjades.

Davant qualsevol dubte contacta amb el delegat/da de la UGT de la teva zona.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.