Adequació Progressiva: Es Ratifica l’Acord de Juliol

Avui s'ha arribat a un acord, davant la demanda d'alguns sindicats, que no fa una altra cosa que ratificar els acords de juliol de 2021.

Adequació Progressiva: es ratifica l’Acord de Juliol. Tots els sindicats signants d’aquests acords acceptem l’adequació progressiva com a part d’uns equilibris, tenint molt clar què representava, per això es van excloure expressament alguns conceptes, a més dels quals ja estaven exclosos en anteriors acords de CaixaBank. Però davant les incerteses sembrades hem hagut de tornar a ratificar la seva correcta aplicació.

Aprofitem també per a recollir la correcta aplicació dels triennis: UGT,CCOO i SECB sempre hem tingut clar que només entrava en adequació progressiva la part dels triennis reportada a partir de la data d’entrada en vigor de l’ALI (31 agost 2021), i no el reportat amb anterioritat a aquesta data que, per tant, formaria part de la garantia salarial.

Aquests tres sindicats hem manifestat que no acceptàvem que aquesta liquidació fora fins al 26 de març 2021, data de la fusió, com proposava la direcció i ja acceptaven alguns dels demandants. També garantim la possibilitat d’exclusió de l’adequació en millores de possibles negociacions futures. Així s’ha fet en anteriors integracions i en altres acords a CaixaBank (acord aplicació conveni desembre 2020) en els quals hem salvat d’adequació, per exemple, el pagament únic de revaloració de conveni o els plusos d’horaris laborals singulars (Store, InTouch, serveis bancaris), etc. Ara queda clar i evitarem altres interpretacions.

D’altra banda, les persones que ostentaven el nivell VIII de Conveni a 31.08.21 també percebran el trienni reportat fins a aquesta data conforme al mecanisme de compensació i absorció recollit en l’ALI.

Celebrem que aquest acord garanteixi la correcta aplicació de l’ALI i s’eviti una demanda els fins de la qual eren purament electoralistes, evitant així mals majors perquè la direcció havia amenaçat amb no aplicar l’acord d’ALI en entendre que es trencaven els equilibris d’aquest.

Això que hem evitat amb l’acord d’avui hagués suposat:

  • per a la plantilla d’origen Bankia perdre totes aquestes millores que ja s’estan aplicant (plusos d’horari singular, carrera GC, consolidació anivellis promoció, reducció de tardes, pdp 2021, etc.) o altres que s’aplicaran en els pròxims mesos (Ajuda Fills/es, millora d’aportació al Pla de Pensions, etc.).
  • i per al conjunt de la plantilla perdre un model d’homologació pactat des de 2011 que és garantia d’ocupació i condicions laborals, negociació col·lectiva i estabilitat laboral.

Els acords de juliol de 2021 són de tota la plantilla que es va mobilitzar en unes vagues amb un rècord de participació històric en el sector, i UGT,CCOO i SECB treballem perquè ningú dinamiti el que es va aconseguir. Vetllant per la seva correcta aplicació i plena vigència.

 

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.