CAT ESP

Avaluació de Riscos Psicosocials a CaixaBank

La naturalesa intangible del risc psicosocial fa que sigui imprescindible la participació dels treballadors i els seus representants. És molt important la col·laboració i implicació de tots els qui conformem CaixaBank en la realització dels qüestionaris.

El passat dia 14 va tenir lloc la primera reunió extraordinària del Comitè de Seguretat i Salut per a iniciar el procés de la necessària avaluació dels riscos psicosocials en CaixaBank.  

Des de la UGT manifestem la nostra disconformitat davant el calendari del procés proposat per la direcció perquè es pretenen dilatar en el temps l’avaluació portant-la al mes de setembre. D’aquesta manera tracten de realitzar-la en un moment amb un clima laboral més benigne que l’actual.

La sobrecàrrega de treball, la falta de claredat de les funcions del lloc de treball, el tracte amb clients agressius, les instruccions contradictòries o inadequades, la comunicació ineficaç, l'excés d'hores de treball, ….. constitueixen factors de risc psicosocial.
Stressed businessman.

En les pròximes setmanes es determinarà la plataforma informàtica que garanteixi l’absoluta confidencialitat del procés. S’ha determinat per consens el mètode d’avaluació, que serà el FPSICO 4.0.Mètode dissenyat pel INSST (Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball) per a facilitar la identificació  i avaluació dels factors de risc.

Patim des de fa anys en la nostra entitat, una dotació insuficient de mitjans per al desenvolupament del treball exigit i  una pressió desmesurada per a aconseguir els reptes comercials. Actualment aquesta situació ha arribat a un màxim històric.

És per això que col·laborant a  identificar objectivament els riscos psicosocials tindrem una arma més per a poder parar d’una vegada per totes aquesta escandalosa i insuportable situació.

Encara que la plantilla ha dit PROU i sap bé quina és la realitat, hem de plasmar-ho de manera legal sobre el paper. La resta d’accions iniciades prèviament per UGT ja estan en marxa i us mantindrem informats.

A la UGT ens preocupa la protecció de la teva salut, la teva seguretat i el teu benestar. Lluitarem i defensarem els teus drets i interessos.

Comparte!!!
Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en linkedin
LinkedIn
Compartir en whatsapp
WhatsApp
Compartir en telegram
Telegram
Compartir en print
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.