Angry disappointed confused businessman dealing with job problems, failure

Bonus a CaixaBank: El Joc dels Trilers

La direcció, davant la pujada de tipus d'interès, ajusta el repte del marge ordinari de la xarxa comercial.

Davant la pujada de tipus d’interès, la direcció reacciona de manera immediata ajustant el repte de marge ordinari de la xarxa comercial, neutralitzant l’ingrés més gran en IGC i mantenint l’exigència del repte.

Triguen 6 mesos a publicar les bases de bonus i incentius i davant la pujada de tipus d’interès, les modifiquen. Quan pensàvem que la boleta estava en el got del mig i anàvem a aixecar el got, la direcció ens ha fet trampa de nou.

És la llei de l’embut, la part ampla per a la direcció, que es beneficia de la pujada dels tipus d’interès, i l’estreta per a la plantilla, que a més veu com es modifica una de les variables que determinen la seva prima i que pondera entre un 20 i un 30% d’aquest.

Que no ens estem guanyant també el fer-nos participis dels que seran sens dubte uns resultats extraordinaris, o això es queda només per als membres de la direcció i els accionistes?

La direcció perd, una vegada més, l’oportunitat d’acreditar que s’està amb la plantilla també en el repartiment de la riquesa que generem, i que estan confirmant amb la seva postura immobilista a l’hora d’atendre les nostres demandes de revaloració salarial. 

Tu i Jo. Nosaltres?

I no és fútil que aquest ajust coincideixi amb el nou propòsit de marca: “Estar prop de les persones per a tot el que importa”, amb l’objectiu d’emfatitzar el seu compromís de proximitat amb la societat i tots els grups d’interès.

És una mostra més de lo allunyada que la direcció es troba del conjunt de professionals que componem CaixaBank i de les demandes que portem temps denunciant de menys pressió, menys sobrecàrrega de treball i més mitjans, a les quals cal unir la necessitat de revaloració dels nostres salaris.

Senyors de la direcció, des de la UGT insistim que és moment de recuperar al caràcter humanista que ha caracteritzat en el passat la relació de l’entitat amb la seva plantilla, i que tornem a sentir que som valorats per una entitat que ens cuida i està al nostre costat, ajudant-nos a créixer professionalment en un ambient de treball digne i pròxim, valorant-nos com a persones i no com a mers números.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Participaciones de
la Lotería de NAVIDAD

¡No te quedes sin ella!