Formació: Més Avantatges Fiscals per a la Plantilla

S'incorpora la Formació al Pla de Retribució Flexible. Aprofita't dels seus avantatges fiscals.

Tot l’import destinat a la contractació d’aquest producte de formació passa a ser considerat com a renda no subjecta a tributació en IRPF, sense limiti anual. Queden excloses les quantitats destinades a manutenció, allotjament o trasllats en el cas de realitzar la formació amb estada fora del teu domicili.

La retribució flexible, fruit de la negociació col·lectiva i de la qual ja ens beneficiem 9.949 companys i companyes, permet destinar part del nostre salari brut, de forma totalment voluntària, a la contractació d’uns certs productes o serveis amb importants avantatges fiscals i econòmiques, i així obtenir un increment del nostre net disponible a final de mes.

Enjoying the benefits of being connected
 • Perceps la mateixa retribució bruta, però una part en retribució dinerària i l’altra en salari en espècie.
 • Continues cotitzant conforme a la teva retribució total.
 • Les teves aportacions al pla de pensions no pateixen variació.
 • La majoria dels productes i serveis contractats estan exempts o tenen un tractament fiscal més beneficiós.
 • En ser menor la retenció d’IRPF sobre el total de la nòmina, tindràs més disponible net a final de mes.

Quina formació?

La destinada a millorar l’acompliment de les teves activitats o les capacitats relacionades amb el teu lloc de treball, sigui actual o futur dins de l’entitat, o per transformar les teves habilitats i adequar-les a les requerides pel mercat financer.

Podrem triar a Compensa+ on realitzar la formació en cursos superiors, màsters, postgraus i carreres, d’entre els que consten en la llista de centres formatius associats al programa. Actualment, 127 centres associats (proveïdor: Sodexo) on s’imparteix formació en les següents disciplines: business, màrqueting, data i tecnologia.

I les ajudes per estudis?

Es poden continuar sol·licitant les ajudes per estudis per a empleades i empleats en el cas que estiguis realitzant un curs, una carrera, un màster o un postgrau, amb independència de la contractació de la formació a través de Compensa+.

 • Carreres en Universitats Públiques: 90% de la matricula i 120 € nets per assignatura per comprar llibres.
 • Carreres en Universitats Privades: 50% de la matrícula i 120 € nets per assignatura per comprar llibres.
 • Màster i postgraus: 50% del cost del màster o del postgrau (màx. de 3.700 € durant un període de 4 anys).

Aquesta ajuda s’abona directament en la nòmina dins dels 2 mesos següents a la recepció de la sol·licitud amb tots els justificants sol·licitats.

Com funciona?

T’ho expliquem amb un exemple d’un empleat amb un salari de 50.000 € que decideix destinar 5.000 € a la realització d’un màster:

1.- Accedeix a Compensa+ i realitza la contractació del producte de formació per aquest import de 5.000 €, distribuït en els mesos de setembre 2022 a maig 2023. És a dir, 9 mesos a un import mensual de 555,5€/mes.

2.- A partir del mes de setembre:

 • Entre el dia 1 i el dia 5 de cada mes rebrà aquest import en un “xec virtual” per a lliurar a l’escola per realitzar l’abonament.
 • En la nòmina de cada mes percep 555,5 € menys de retribució dinerària, que passarà a considerar-se renda no subjecta a IRPF.
 • Tindrà un percentatge menor de retenció d’IRPF.

3.- Manté la seva retribució de 50.000 € bruts anuals, però tributarà en l’IRPF per 45.000 € (50.000 € – 5.000 € destinats a formació).

La contractació ha de realitzar-se abans del dia 7 del mes anterior en què es desitgi rebre el “xec virtual”. Aquest el rebràs mitjançant correu electrònic, en format PDF. Serà el centre el que faci les gestions oportunes amb Sodexo per a convertir aquest xec en l’abonament que li correspongui.

En el cas que no consti el centre de formació en el que estàs interessat entre la relació disponible en la plataforma, és possible sol·licitar la seva adhesió a través del mail afiliados.es@sodexo.com indicant el nom, adreça i telèfon del centre.

Si necessites més informació o ajuda, no dubtis en dirigir-te al teu delegat de la UGT.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.