Young serious woman tell to stop, say no, extend hand as showing prohibition gesture, standing over

Ja n’hi ha prou de riure’s de la Plantilla inTouch

Acaben de sortir les bases dels “premis” pel compliment de les diferents campanyes. Per dir-ho en un to suau, tracten de riure's dels empleats i empleades dels Centres InTouch, fins i tot dels propis coordinadors que són peces fonamentals de l'engranatge perquè tot pugui funcionar.

Estem parlant d’entre 100 i 500 euros anuals en el premi MyHome per a cada empleat o gestor i de 200 a 1.000 euros per coordinador, quantitats que disten molt de ser un incentiu. El mateix ocorre amb els empleats (no Gestors) amb el CaixaFutur en el qual, complint un 150% de l’objectiu, el premi no arriba ni a 500 euros. Sens dubte ens sembla una falta de respecte al treball que s’exerceix des de InTouch i que per descomptat no ajuda a motivar la plantilla.

Des de la UGT CaixaBank reivindiquem novament que les bases han de ser consensuades amb la RLT perquè escoltin el que demanda la plantilla i siguin clares i transparents. No hi ha manera d’entendre les bases de manera senzilla, i si finalment ho aconsegueixes, t’adones que no cobraràs. Aquesta és la motivació per arribar als objectius?

Des d'UGT hem interposat una demanda davant la Inspecció de Treball per incompliments continus per part de l'empresa en els Centres InTouch que et descrivim a continuació:

  • D’una banda hem denunciat l’existència irregular de l’empleat mirall, el qual obliga a treballar amb una sobrecàrrega de treball i duplicar els clients de manera inassumible i inacceptable. Aquesta imposició de gestionar el doble de clients es fa durant les vacances i baixes d’un altre empleat, de manera aleatòria i sense cap mena de reducció de les obligacions i objectius propis, ja de per si mateixos desmesurats.
  • I per una altra, que l’any 2017 i sota el marc d’acord laboral, Caixabank va reconèixer a tots els empleats del banc com a usuaris de pantalla de visualització de dades (PDV), comprometent-se a tractar en el Comitè de Salut amb els delegats de prevenció un protocol de seguiment i millora de les condicions existents, sense haver realitzat cap acció fins avui. Existeix un protocol específic del ministeri de sanitat referent als usuaris de PDV amb recomanacions (com les pauses regulades de 15 minuts cada 2 hores) que més enllà de complir-se, disten molt de la realitat de l’organització del treball en la Territorial inTouch.
Woman With Headache Working In Office

A més i malgrat que existeix una diferència objectivament manifesta en la manera de fer les tasques i funcions, el lloc de treball InTouch no ha estat avaluat correcta i específicament per a identificar els seus riscos, més enllà de les simples condicions mínimes exigides (ergonomia, il·luminació, etc). Per tant, existeixen riscos laborals derivats de la mena de treball, com l’ús continu de pantalles, interlocució telefònica, elevada càrrega mental i concentració, que provoquen trastorns de salut, com ara fatiga visual, muscular, mental, etc. Només amb una correcta avaluació de riscos identificarem els problemes i podrem implantar mesures preventives per a reduir-los.

Per tot això, des de la UGT CaixaBank hem denunciat la falta d’identificació de riscos laborals inherents al lloc de treball InTouch, perquè nosaltres sí que ens preocupem per la salut i el benestar de la plantilla.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Participaciones de
la Lotería de NAVIDAD

¡No te quedes sin ella!

Nuestros valores

Desde UGT hemos elaborado este decálogo para reivindicar la profesionalidad, la ética, la preparación y la experiencia de toda la plantilla de CaixaBank.