Novetats en la teva Salut Laboral

Des de la UGT Caixabank t’expliquem totess les novetats que tenen a veure amb la teva Salud Laboral a CaixaBank.

Riscos Psicosocials

L’Entitat ens ha presentat l’informe previ de l’Avaluació de Riscos Psicosocials, en els quals s’ha fet palès uns resultats ja esperats, hi ha factors com la CÀRREGA DE TREBALL I LA PARTICIPACIÓ/SUPERVISIÓ en els quals la plantilla ha manifestat una clara situació desfavorable. Si bé l’empresa s’ha compromès en el Comitè de Salut, per tractar de minimitzar aquests riscos de manera ràpida i efectiva amb la col·laboració i participació dels sindicats, haurem d’esperar que aquesta intenció sigui certa i no més promeses incomplertes com ens tenen habituats.

Dispositius Correctors de la Visió: Ulleres i Lents de contacte Graduades.

Ja a l’octubre, des de la UGT vam fer la petició en el Comitè de Salut, que CaixaBank sufragués les despeses d’ulleres graduades i lents de contacte necessàries per treballar amb ordinador. El passat 22 de desembre va dictaminar sentència el TJUE que ha fallat definitivament en aquest sentit, i aquesta nova interpretació de les directives i normatives en les quals es regula la prevenció dels riscos de la salut d’USUARIS DE PVD a nivell europeu, haurà de ser aplicada més restrictivament, assumint l’empresa el cost dels dispositius correctors necessaris que el treballador requereixi per a la lectura de pantalles.

Per tant, des de la UGT et recomanem que en espera de l’aplicació directa al nostre país d’aquesta sentència, sol·licitis la revisió mèdica laboral disponible pels empleats de CAIXABANK.

Sol·licita la revisió a través del Servei de Vigilància de la Salut de QUIRONPREVENCIÓN enviant un correu a uadagcmadrid@quironprevencion.com per sol·licitar la teva cita.

En aquesta revisió mèdica laboral que es computarà com a temps de treball, se’t realitzaran entre altres proves un Control de Visió que certificarà , en el seu cas, la necessitat d’ulleres o lents de contacte per a l’ús de pantalles en el teu lloc de treball com a usuari de PVD. Recorda guardar les teves factures.

Protocols Usuaris PVD.

Arran de la nostra denúncia i la vista que va tenir lloc a l’octubre, la Inspecció de Treball requereix novament a CaixaBank, aquesta vegada per escrit i explícitament, la revisió de les avaluacions de riscos i mesures de prevenció de tot el treball amb pantalles en oficines STORE seguint la Guia Tècnica de l’INSS.

L’ús de TAULETA ha de ser testimonial i no usual, s’haurien d’instal·lar pantalles grans i cadires ergonòmiques en tots els llocs en els quals s’hagi d’atendre el client amb pantalla, inclosa els llocs de benvinguda i oportunitat perquè l’actual protocol no compleix amb legislació d’usuaris de PVD.

Empleats inTouch.

La casuística d’aquest lloc de treball, fa necessari que les pauses en els usuaris de pantalles hagin d’estar reconegudes amb un mínim de 15 minuts cada dues hores treballades com s’estipula en el Protocol de Vigilància Específica del Ministeri de Sanitat i la Guia Tècnica del INSST.

Si tens qualsevol dubte, contacta amb el teu delegat/da de la UGT.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.