Mature businessman with laptop at desk in office thinking

Protegeix els Teus Drets i Denuncia!

Adaptacions en el Canal de Denúncies de CaixaBank

A partir del proper 13 de juny de 2023 es procedirà a la implantació de les adaptacions del Canal de Denúncies de CaixaBank de conformitat amb el que disposa la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

La Llei 2/2023 compleix amb la Directiva (UE) 2019/1937 de la Unió Europea sobre la protecció d’informadors, la qual cosa assegura que Espanya segueix els estàndards internacionals en la protecció d’aquells treballadors/es que denuncien infraccions.

 

 

Des de la UGT hem participat activament i hem tingut un paper decisiu en la creació d'aquesta directiva a través de la UNI Global Union, sindicat del qual la UGT en forma part, i de la UNIMED (Sindicat Europeu de l'Àrea Mediterrània), del qual la UGT ostenta la Presidència.

Aquesta llei porta beneficis claus:

  1. En primer lloc, s’estableix que les empreses amb 50 o més treballadors han d’implementar un Sistema intern d’informació (a CaixaBank ja el tenim) que proporciona als empleats un canal segur i confidencial per informar sobre qualsevol infracció o comportament irregular que observin en el seu entorn laboral. Això fomenta una cultura de transparència i responsabilitat a les empreses.

  2. Protegeix als denunciants: la llei garanteix la protecció dels denunciants. Es preserva la seva identitat i es garanteix la confidencialitat de la informació proporcionada. Això és fonamental per eradicar represàlies per part de les persones o entitats implicades en les infraccions denunciades. Els denunciants també tenen dret a la presumpció d’innocència, el que significa que no se’ls pot penalitzar o discriminar per la seva acció de denúncia.

  3. Permet denúncies anònimes: Un pas més en la protecció dels informadors, ja que podran realitzar la denúncia de manera completament anònima.

Com Denunciar una Infracció o un Comportament Irregular?

A CaixaBank disposem d’un Canal de Denúncies per facilitar la comunicació àgil i confidencial d’irregularitats que puguin suposar incompliments normatius.

El sistema està disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, des de qualsevol dispositiu i en diversos idiomes a través de les següents vies d’accés:

Plataforma corporativa ServiceNow (d’ara endavant, Canal de Denúncies) accessible a través de https://silkpro.service-now.com/canal_denuncias

Correu electrònic: canaldenuncias.grupocaixabank@caixabank.com.
Correu postal: Av. Diagonal, 621-629, Z.I. – 08028, Barcelona (Atenció: Departament de Compliance – Direcció de Riscos Regulatoris i Grup).

A sol·licitud de l’interessat, les denúncies també es poden presentar mitjançant una reunió presencial, per la qual cosa cal dirigir la sol·licitud a través d’alguna de les vies de comunicació esmentades anteriorment.

La teva veu és important! No tinguis por a denunciar irregularitats i contribueix a construir un entorn laboral i social més ètic i just.

Si ets víctima o coneixes irregularitats, contacta amb el teu Delegat/da de la UGT per obtenir més informació i suport.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Participaciones de
la Lotería de NAVIDAD

¡No te quedes sin ella!

Nuestros valores

Desde UGT hemos elaborado este decálogo para reivindicar la profesionalidad, la ética, la preparación y la experiencia de toda la plantilla de CaixaBank.