Reunions presencials: Ja hi Tornem a Ser

Aquests dies estem contemplant atònits, com tornen els vells costums a la nostra actualitat.

Ens referim al fet de les reunions presencials, i és veritat que amb la pandèmia, les reunions es van suspendre per un motiu necessari i dramàtic: ens  hi anava la nostra salut!

Però aviat hem après que, igual que els escolars podien fer els seus deures i rebre classes via online, era possible fer servir les videotrucades, els famosos Teams, per concretar objectius, per informar la situació de les oficines, per anunciar-nos les campanyes, els push, els rànquings, els nous productes…, en fi, per a tot el que calgués comunicar. I es feia durant la jornada laboral.

Ara bé, sembla que una vegada superades les incerteses i les situacions de risc, els Dans estan reprenent l’errònia i innecessari costum de convocar reunions presencials fora de la jornada habitual de treball, i des de la “voluntarietat”.

I per això, mobilitzem a tots els directors, sotsdirectors, gestors i empleats, en reunions per grups que es poden fer com fins ara, per videotrucada? I ens preguntem…Els Dans espanten més en directe?, realment són necessàries?, realment l’entitat ha d’atentar d’aquesta manera contra el dret de conciliació dels seus treballadors? A veure si haurem de necessitar una nova pandèmia per a tornar a la normalitat

Per tot això, des de la UGT reclamem el compliment de l'Acord Laboral de desconnexió digital, signat per l'empresa i la representació sindical.

Textualment diu: ” A l’efecte de garantir el dret a la desconnexió digital, les reunions per a qualsevol activitat es convoquessin dins dels límits de l’horari laboral de cada persona. SI PER CAUSES JUSTIFICADES, les mateixes s’han de realitzar fora d’aquesta jornada ordinària, l’assistència i els desplaçaments… seran considerats temps efectiu de treball a l’efecte del registre de jornada”.

Por tant, requerim que les convocatòries a reunions es realitzin dins de l’horari normal, excepte causa realment justificada tal com indica el Protocol de Desconnexió Digital signat per CaixaBank; els acords estan per a complir-los.

Des de la UGT continuarem vigilant que s’atengui al regulat i continuarem denunciant els incompliments.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.