Transparència en la Comercialització i Auditories

Tenim a Virtaula el curs COMERCIALITZAR AMB TRANSPARÈNCIA D’ASSEGURANCES I PLANS 2023, que tots els empleats hem de realitzar en tractar-se d’un curs normatiu. Per descomptat, també els responsables de negoci de les Territorials i els Dans.

Arran de què moltes auditories han posat el focus en la mala praxi comercial, arribant fins i tot a l’acomiadament d’empleats, és més que recomanable realitzar i seguir l’indicat en el curs referent al “com” vol l’entitat que comercialitzem aquests productes i també posar el focus en els canals de denúncia disponibles per a erradicar aquelles actituds que poden induir a mala praxi comercial. 

És hora de posar fi a la hipocresia d’aquells responsables de negoci que des de les seves poltrones insten comportaments que vulneren tant la normativa com el que diu aquest curs, posant en risc el lloc de treball dels membres del seu equip.

Per tant, els recordem a tots els estaments comercials de l’entitat el següent:

  • Contractar una assegurança amb la nostra entitat NO és un requisit necessari per a l’aprovació d’un préstec.
  • Està prohibit condicionar la concessió d’una operació d’actiu a la contractació d’un o més productes no vinculats ni relacionats amb l’operació.
  • No s’han d’anteposar els interessos de l’oficina (campanyes) recomanant productes que no s’ajustin a les necessitats reals dels clients.
  • Davant una situació de dificultat d’un client per fer front als pagaments d’assegurances, no pagar-los en descobert. En tot cas s’ha de valorar si el client ha de mantenir aquest producte o buscar altres formes de pagament perquè pugui complir de forma més assequible i còmoda.
  • No es pot realitzar el reemplaçament d’assegurances pertanyents a altres entitats asseguradores.
  • MOLT IMPORTANT. L’assegurança de danys en la nostra entitat és VOLUNTÀRIA i, per tant, el client la pot contractar amb l’entitat que cregui.

No oblideu que aquesta és la normativa aplicable i les males praxis tenen conseqüències. Recordeu que “la protecció i transparència amb el client és una màxima per a l’entitat”.

Si estàs rebent pressions per actuar de forma diferent del que estableix aquesta normativa, no dubtis a utilitzar el canal de denúncies disponible en l’apartat de Compliance del terminal, i posar-te en contacte amb el teu delegat/da de la UGT.

L’ENTITAT ES JUGA SANCIONS, NOSALTRES EL NOSTRE LLOC DE TREBALL.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.