La UGT, CCOO i FINE anunciem Mobilitzacions en el Sector Financer pel 28 d’octubre

El 28 d’octubre es realitzaran concentracions davant les seus de diverses entitats.

La UGT, CCOO i FINE anunciem mobilitzacions en el sector financer en la setmana de presentació de beneficis

Els principals sindicats majoritaris del sector financer denunciem la manca de voluntat de les patronals AEB i CECA per a abordar mecanismes compensatoris de la pèrdua de poder adquisitiu de les plantilles en l’actual entorn inflacionista. Per als sindicats “s’evidencia una total manca de compromís dels bancs amb les seves plantilles, malgrat estar batent rècords de beneficis i de retribucions de les cúpules directives”. UGT, CCOO i FINE anunciem una primera fase de mobilitzacions en la setmana en la qual les entitats presenten els seus resultats del tercer trimestre, amb concentracions divendres que ve dia 28.

24 d’octubre de 2022. En les reunions dels Observatoris sectorials d’Estalvi i Banca celebrades els passats dies 20 i 21, les patronals CECA i AEB han demanat més temps per a la “reflexió” i perquè puguin “buidar-se incerteses” en les quals s’excusen. La UGT, CCOO i FINE -principals sindicats en el sector financer- hem posat en marxa una primera fase d’actuacions amb la convocatòria de concentracions el divendres 28 d’octubre davant les seus de diverses entitats:

  • Madrid – 12:00 –
    Manifestació Seu CECA – Oficina Santander – Oficina Ibercaja – Seu UNNAC – Seu Recoletos BBVA
  • València – 10:00 –Concentració seu CaixaBank (Pintor Sorolla, 2), coincidint amb la presentació de resultats del 3T 2022
  • A Corunya – 12:00 – Concentració seu Abanca (calle Cantón Claudino Pita no 2)
  • Màlaga – 12:00 – Concentració seu Unicaja (Av Andalucía 10-12)

Per part de les organitzacions sindicals denunciem que “la realitat és contundent i es demostrarà amb la presentació dels resultats del tercer trimestre”. “La posició de les patronals l’única cosa que demostra és una total insensibilitat cap a les plantilles que ells mateixos reconeixen com el principal actiu del sector”. La realitat és “que, en un entorn de beneficis rècords, d’increment dels dividends a l’accionariat i d’augments exponencials de la retribució de l’alta direcció i consells d’administració, es neguen a concretar mecanismes compensatoris dignes de consideració per a unes plantilles que estan perdent poder adquisitiu per un entorn inflacionista excepcional i no previst”.

Des de la UGT,CCOO i FINI fem una crida als Consells d’Administració de les entitats del sector perquè recordin que “les plantilles no som un cost numèric, sinó artífexs dels beneficis del sector i, molt especialment, els qui hem sostingut una reputació que les direccions, amb la falta de personal, mitjans, recursos i empatia s’han encarregat de deteriorar”, al mateix temps que els exigeixen “que deixin de buscar excuses, i que donin instruccions a la CECA i a AEB, així com a les associacions patronals del sector de Cooperatives de Crèdit, per abordar, de manera creïble, la cerca d’acords d’aplicació al conjunt de plantilles i en quanties suficients”.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.