Una Empresa Saludable? Primer Solucionem els Problemes Reals de CaixaBank

Des de la UGT no donem la nostra conformitat mentre tinguem a una plantilla assetjada per les pressions i la sobrecàrrega de treball en una situació d'insalubritat general.

L’actual situació laboral no permet considerar a l’empresa com a saludable.

La direcció de CaixaBank necessita la conformitat dels treballadors per adherir-se a la declaració de Luxemburg i aconseguir així ser catalogada “empresa saludable” i formar part de la “xarxa d’empreses saludables”.

Com poden pensar que la plantilla donarem la conformitat al fet que declarin a la nostra empresa saludable amb la situació actual que patim? S’han begut l’enteniment o que? Potser no tenen suficients evidències per a veure que la nostra empresa no és saludable, sinó tot el contrari, amb l’enquesta de clima o amb l’avaluació de riscos psicosocials?

Realment la direcció vol una “empresa saludable”?

Srs i Sres de la direcció, la plantilla de Caixabank Sí vol treballar en una empresa saludable de veritat, no perquè ho digui un llistat ni un títol, sinó perquè de veritat:

  1. S’hagin negociat amb els sindicats mesures reals i efectives per a mitigar els actuals factors de riscos psicosocials del nostre entorn laboral;
  2. La plantilla hagi percebut una solució real a la seva insostenible situació: pressió comercial desmesurada i sobrecàrrega de treball.

Quan això es compleixi des de la UGT estarem encantats en què premiïn a CaixaBank per ser l’empresa més saludable del l’estat espanyol, d’Europa i fins del món.

Què volen? el títol?

Doncs endavant, però que facin els deures primer. Però no comptin amb el beneplàcit de la plantilla per a rentar la seva cara amb l’actual situació insalubre de pressió comercialsobrecàrrega de treball, almenys no amb la plantilla a la qual representem la UGT.

És hora d'alçar la veu i expressar la nostra frustració i cansament

Ocasions com aquesta la plantilla no les hem de desaprofitar perquè són l’única moneda de canvi que entén la Direcció per a millorar el nostre entorn laboral. Per tant  cal dir NO a ser catalogada empresa saludable fins que se solucionin els problemes reals que ens atabalen i que enfrontem en la nostra vida laboral.

És de vital importància que es prenguin les accions necessàries per abordar aquests problemes i vetllar pel benestar de tots els empleats i empleades.

La UGT estem disposats a col·laborar

La UGT estem disposats a col·laborar en un procés de negociació i a treballar en conjunt per definir accions concretes i mesures efectives per aconseguir solucions reals que siguin beneficioses per a la salut de la plantilla.

No podem conformar-nos amb gestos buits i promeses buides. Necessitem fets tangibles que demostrin un veritable compromís de la direcció amb la nostra salut i benestar. Ja en tenim prou de paraules boniques sense suport, necessitem veure millores reals en el nostre entorn laboral.

Que proposem?

La UGT, com el teu representant sindical, som aquí per defensar els teus drets i lluitar per un canvi significatiu. No ens quedarem callats davant una direcció que sembla més preocupada per la seva imatge que pel benestar de la plantilla.

Per consegüent, des de la UGT emplacem a la direcció al fet que es produeixin avanços reals en la implementació de mesures concretes per a la prevenció dels esmentats riscos psicosocials, l’eliminació de la pressió comercial desmesurada i la sobrecàrrega de treball previ acord amb la representació legal dels treballadors, i al fet que la plantilla pugui percebre un canvi significatiu en els factors que afecten negativament la seva salut, en cas contrari la  UGT no atorgarem la conformitat que se’ns ha sol·licitat.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.