Actualització Tipus d’Interès per a Empleats: La UGT Proposa Solucions

La UGT Proposa Solucions a la Direcció davant l'Actualització del ICFE a un 2,62%.

Amb la publicació de l’Euribor anual a 31 d’octubre, les condicions financeres per a la plantilla canvien considerablement a partir de gener del 2023.

Com a índex de referència es pren el ICFE (Índex de Condicions Financeres per a Empleats) que equival a l’Euribor 12 mesos d’octubre de cada any.

El ICFE per a l’any 2023 serà d’un 2,62%.

La publicació d'aquest nou ICFE pot generar dificultats de pagament.

Això sens dubte suposa, unit a una alta inflació i salaris estancats, una pèrdua de poder adquisitiu de forma generalitzada. I les dificultats seran majors per a les persones que viuen situacions complexes de caràcter familiar i personal.

La situació és especialment delicada per a alguns companys procedents de Bankia que van realitzar una “Reunificació de deutes”. La pujada, en general, s’està fent molt complicada, ja que el tipus a aplicar en la majoria dels casos és de l’Euribor + 0,75%.

També cal tenir en compte els préstecs de companys/es que han passat a tipus client (Euribor + 1%) i els que tenen segones hipoteques a tipus client (primera d’empleat).

Des de la UGT portem temps demanant solucions i així ho hem sol·licitat a RRHH per escrit a principis d'octubre, entre altres:

  • Préstecs a tipus fix i realment preferent per a la plantilla.
  • Possibilitat de novació a tipus fix de préstecs d’empleat que han estat passats a tipus client.
  • Possibilitat de novació a tipus fix de segones hipoteques constituïdes a tipus client (sent la primera hipoteca préstec d’habitatge A o B).
  • Ampliacions de termini.
  • Obrir la possibilitat d’introduir períodes de carències en els préstecs vigents.
20221010 Carta soluciones tipos inflacion

Com ens afecta el nou ICFE?

Si tens qualsevol dubte, contacta amb el teu delegat/da de la UGT.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.