Actualització Tipus d’Interès per a Empleats: La UGT Proposa Solucions

La UGT Proposa Solucions a la Direcció davant l'Actualització del ICFE a un 2,62%.

Amb la publicació de l’Euribor anual a 31 d’octubre, les condicions financeres per a la plantilla canvien considerablement a partir de gener del 2023.

Com a índex de referència es pren el ICFE (Índex de Condicions Financeres per a Empleats) que equival a l’Euribor 12 mesos d’octubre de cada any.

El ICFE per a l’any 2023 serà d’un 2,62%.

La publicació d'aquest nou ICFE pot generar dificultats de pagament.

Això sens dubte suposa, unit a una alta inflació i salaris estancats, una pèrdua de poder adquisitiu de forma generalitzada. I les dificultats seran majors per a les persones que viuen situacions complexes de caràcter familiar i personal.

La situació és especialment delicada per a alguns companys procedents de Bankia que van realitzar una “Reunificació de deutes”. La pujada, en general, s’està fent molt complicada, ja que el tipus a aplicar en la majoria dels casos és de l’Euribor + 0,75%.

També cal tenir en compte els préstecs de companys/es que han passat a tipus client (Euribor + 1%) i els que tenen segones hipoteques a tipus client (primera d’empleat).

Des de la UGT portem temps demanant solucions i així ho hem sol·licitat a RRHH per escrit a principis d'octubre, entre altres:

  • Préstecs a tipus fix i realment preferent per a la plantilla.
  • Possibilitat de novació a tipus fix de préstecs d’empleat que han estat passats a tipus client.
  • Possibilitat de novació a tipus fix de segones hipoteques constituïdes a tipus client (sent la primera hipoteca préstec d’habitatge A o B).
  • Ampliacions de termini.
  • Obrir la possibilitat d’introduir períodes de carències en els préstecs vigents.

Com ens afecta el nou ICFE?

Si tens qualsevol dubte, contacta amb el teu delegat/da de la UGT.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.