InTouch News: Novetats

La UGT volem fer-vos partícips de les novetats i seguiments que estem fent amb els diferents departaments d'InTouch.

Portrait

1.- Què passa amb el Consentiment de Drets d'Imatge?

Els que porteu més temps ja ho vau rebre i vau signar, si així ho vau considerar oportú. Significa l’acceptació per a cedir els vostres drets d’imatge a l’entitat perquè fossin utilitzats per la mateixa en la vostra relació amb els clients.

Fa uns dies que vau rebre la resta la documentació per a signar i cedir els drets d’imatge esmentats. Heu de saber que, si bé són utilitzats per al vostre dia a dia, podeu negar-vos a signar-los sense por de sortir del vostre lloc en Intouch.

Des de la UGT hem verificat el redactat que heu rebut amb els nostres serveis jurídics que ens han confirmat que s’ajusten a la llei i no suposen cap abús als nostres drets com a treballadors i treballadores.

Attractive hispanic woman office worker explaining financial report during online meeting

2. Falten Gestors Comercials (GCI i GCII)

En l’acord vigent d’InTouch s’indica que “un mínim del 25% d’empleats/des de cada centre ha de ser GCI o GCII”.

Des de la UGT hem detectat que en ONZE centres no es compleix aquest ràtio i per això, hem procedit a denunciar-ho de manera interna perquè es procedeixi a la seva solució.

És un dret que té la plantilla per a poder adquirir determinats llocs que comporten una carrera i, amb això, un ascens de nivell i, per tant, de sou.

La direcció d’InTouch ja està al corrent d’això i li hem demanat solucions com més aviat millor.

I què ocorre amb les Reduccions de Jornada a InTouch?

Des de la UGT hem fet saber a RRLL la problemàtica associada a les reduccions de jornada. 

No veiem normal que no es redueixin els objectius en la mateixa proporció a la reducció. Això implica una major dedicació per part de l’empleat/da, que ha de prolongar la seva jornada malgrat cobrar menys a causa de la seva reducció principalment per temes de conciliació familiar.

El súmmum és quan a més ets mirall d’algú. Tens als teus clients, als del teu company/a i la jornada reduïda per a treure tota la tasca encomanada.

L’empresa ens va advertir que té difícil solució però per part de la UGT ho continuarem exigint i proposant solucions a l’empresa.

Us seguirem informant, si tens qualsevol dubte, contacta amb el teu delegat/da de la UGT.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.