Resposta a les Reclamacions de la Plantilla del 22-F

L'èxit de les concentracions del 22-F, convocades per CCOO, SECB i UGT, davant els SSCC i les Direccions Territorials, han forçat a la direcció a realitzar accions per a reduir la sobrecàrrega de treball i les pressions comercials en resposta a les reclamacions de la plantilla.

La direcció reacciona davant les peticions de CCOO, SECB i la UGT, i mou fitxa en resposta a la mobilització de la plantilla. Aquests moviments, encara que tímids es tradueixen en:

  • S’incrementa la contratacció a 1.449 ETTs per a donar atenció en el Programa d’Automatització i Digitalització, i que, atesa la nostra sol·licitud, no computessin a l’efecte de reptes ni incentius. A més, possibilitessin la sortida de 1.070 companys i companyes que tenien acceptada la seva adhesió a les sortides de l’ERO i que estan realitzant actualment aquesta funció.
  • Des de les Direccions Territorials s’han donat instruccions respecte a reduir les reunions (Teams), així com al cessament de la generació o petició d’informació de seguiment (reports), no normalitzada en l’àmbit institucional o territorial.
  • Distribució durant tot l’any del procés d’integració d’oficines, previst per al mes de març.

Si bé qualifiquem d’escassos els moviments realitzats per la direcció en virtut de les nostres demandes, veurem en què es tradueixen les mesures que hem aconseguit i avaluarem que l’impacte d’aquestes vagi en línia amb acabar amb la sobrecàrrega de treball i pressió comercial que patim en el nostre dia a dia als centres de treball. En cas contrari, continuarem amb les mobilitzacions.

Que la solució no augmenti el problema

També els hem comunicat que és necessari major concreció i claredat en algunes de les mesures anunciades. No pot ser que la solució augmenti el problema.

Eliminació de les restriccions de caixa.

  • Resol les demandes externes, però no resol la sobrecàrrega ni la pressió dels qui hem d’atendre aquest servei. De res serveix eliminar les restriccions existents de l’horari de caixa, si no va acompanyada d’una reducció en la producció comercial exigida als empleats que veuen reduït el seu temps d’activitat comercial.
  • El seu anunci sense cap concreció genera tensions en les oficines Store i oficines sense caixa.
  • No s’ha traslladat als centres amb claretat, de manera que estem veient com responsables de negoci, es resisteixen a que s’eliminin els rètols que limita l’horari fins a les 11h, i com es donen instruccions, “sotto voce”, de mantenir aquestes restriccions tret que hi hagi risc de queixa per qui demanda el servei.

Consellers sèniors

  • Resol les demandes externes, però no resol la sobrecàrrega ni la pressió dels que han d’atendre aquest servei.
  • Es tracta d’una figura sense regular. Ha  d’incorporar-se a la carrera de GC i establir-se les seves funcions, compensacions i definir un esquema de retribució variable específic.

Racionalització dels Teams i dels seguiments comercials.

  • Hem d’analitzar i regular l’ús d’aquesta eina per a evitar que generi ineficiència, malestar i rebuig.
  • S’ha de procedir a l’actualització de la norma 70 i de l’Acord de Desconnexió Digital, recollint mesures concretes que posin fi a les “reunionitis en jornada laboral”, seguiments comercials, pressions… , i que determini l’aplicació de rigor disciplinari per a aquells càrrecs intermedis que reincideixin en l’incompliment dels acords, de la normativa existent o de les directrius rebudes de negoci.

No estem disposats a consentir solucions incompletes que només resolguin aspectes superficials a manera de pedaç. Insistim, la situació de la plantilla és insostenible i requereix adoptar mesures que compti amb i per a les persones que componem l’entitat.

– pressions – reptes

+ mitjans.

Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.