La UGT Interposem Demanda de Conflicte Col·lectiu per a les S1 i S2

La UGT interposem demanda de conflicte col·lectiu per a defensar les S1 i S2, emprenent així accions legals en el jutjat davant la perjudicial aplicació que està fent la direcció dels criteris per a la seva classificació.

Des de la UGT hem observat que no s’està tenint en compte l’agregat de clients de les oficines S1 i S2, que tenen una finestreta vinculada, a l’efecte de classificar correctament aquestes oficines. L’omissió d’aquesta dada (intencionada o no), encara que pugui semblar una nimietat, pot tenir un efecte molt perjudicial per a aquestes oficines i els seus càrrecs, perquè pot evitar la pujada de categoria d’aquestes oficines i la consegüent pujada de nivell que els hagués correspost als seus càrrecs.

Des de la UGT, hem interposat Demanda de Conflicte Col·lectiu davant el jutjat perquè s'apliquin correctament els criteris pactats pels quals les S1 i S2 han de classificar a categories més altes

Per a més informació

Pots veure la nostra circular del 18 de gener "Els clients també sumen"
18 gener

Quedem a l’espera de que la direcció de l’entitat valori si li surt a compte anar a un judici que ja té guanyat la plantilla o prefereix rectificar.

 

5/5
Comparte!!!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Print

Decàleg de l'empleat/da

Desde la UGT hem fet aquest decàleg per a reivindicar la profesionalitat, l’ètica, la preparació y l’experiència de tota la plantilla de CaixaBank.